DOLAR

42,5354$% 0.07

EURO

49,5729% -0.06

ÇEYREK ALTIN

9.394,00%-0,84

BİST100

11.007,37%0,81

BİTCOİN

฿%

RİPPLE

%

İmsak Vakti a 02:00
İzmir °
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
X

AK Partili Fatih Polatoğlu “‘Kaçak Yapıyı Önleyemeyip Ceza Kesiyorlar’”

Buca Belediyesi Meclisi’nde kaçak yapı cezaları ve belediyenin tahsilat süreçleriyle ilgili tartışma gündeme damga vurdu. CHP Buca Belediye Meclis Üyesi Erme Yaman’ın kaçak yapı cezalarının tahsil edilememesine ilişkin açıklamalarına AK Parti Buca Belediye Meclis Üyesi Fatih Polatoğlu karşılık verdi.

Polatoğlu, belediyenin kaçak yapıyla mücadele anlayışını eleştirerek, “Ceza kesmeyi gelir modeli haline getirmiş durumdalar” ifadelerini kullandı.

CHP’li Yaman Tahsilat Sorununu Anlattı

CHP’li Meclis Üyesi Erme Yaman, belediyenin kaçak yapılara yönelik uyguladığı cezaların hukuki süreçler nedeniyle tahsil edilemediğini söyledi. Yaman, vatandaşların açtığı davalar sonucunda belediye cezalarının iptal edildiğini, savcılık tarafından daha düşük miktarlarda cezalar uygulandığını anlattı.

Yaman, ekonomik şartların vatandaşları zorladığını belirterek, belediyenin haciz işlemleri uygulasa bile tahsilat konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Vatandaşların kira ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını söyleyen Yaman, “Bu paraları vatandaşlardan nasıl tahsil edeceğiz?” dedi.

CHP Emre Yaman
CHP Emre Yaman

Fatih Polatoğlu: “Hayretle Dinledim”

AK Parti Buca Belediye Meclis Üyesi Fatih Polatoğlu ise CHP’li meclis üyesinin açıklamalarına çok sert tepki gösterdi. Polatoğlu, konuşmasını “Diken diken olarak hayretle dinledim” sözleriyle başlattı.

Polatoğlu, Buca Belediyesi’nin kaçak yapılarla mücadelede yanlış bir yöntem izlediğini savunarak şu ifadeleri kullandı:

“İmarla mücadele ve kaçak yapıyla mücadele kapsamında kesilen cezaları belediye gelir kalemi olarak değerlendiriyorlar. Bir belediyenin kaçak yapı cezalarından tahsilat beklemesi kabul edilemez bir anlayıştır.”

“Önleyici Denetim Yerine Ceza Kesiliyor”

AK Partili Polatoğlu, belediyenin denetim mekanizmasını zamanında işletmediğini ileri sürdü. Yapılar tamamlandıktan sonra ceza kesildiğini belirten Polatoğlu, esas olması gerekenin önleyici denetim olduğunu söyledi.

“Yapı başlamadan müdahale etmiyorsunuz. İnşaat bittikten sonra ceza kesiyorsunuz. Sonra da bu cezaları gelir olarak görüp tahsil edemediğiniz için şikâyet ediyorsunuz” diyen Polatoğlu, belediyenin yönetim anlayışını eleştirdi.

“Vatandaş Hakkını Mahkemede Arıyor”

Polatoğlu, cezaların hukuki altyapısının eksik hazırlanmasının da idare mahkemelerinde iptallere neden olduğunu ifade etti. Kaçak yapı cezalarının teknik kriterler ve hukuki gerekçeler dikkate alınmadan düzenlendiğini savunan Polatoğlu, vatandaşların bu nedenle dava açtığını söyledi.

“Metrekare hesabı, yapı sınıfı, hukuki dayanaklar doğru oluşturulmadan encümen kararıyla ceza yazılırsa vatandaş da doğal olarak hakkını mahkemede arar” ifadelerini kullandı.

“Vahim Olan Gelir Beklentisi”

Polatoğlu konuşmasının sonunda, asıl sorunun kaçak yapılarla mücadele yerine cezalardan gelir elde edilmesinin düşünülmesi olduğunu dile getirdi.

https://www.facebook.com/gundembucam
https://www.facebook.com/gundembucam

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.