DOLAR

42,2708$% 0,42

EURO

49,1652% 0,62

ÇEYREK ALTIN

9.604,00%0,65

BİST100

10.628,63%-0,11

BİTCOİN

฿%

RİPPLE

%

İmsak Vakti a 02:00
İzmir AÇIK 16°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

AK Partili Murat Polat ’tan Görkem Duman e-imzalı cevaba sert tepki “Kim yazdıysa, ona iade edeceğim”

Buca Belediye Meclisi’nin 2. oturumu, Belediye Başkanı Görkem Duman’ın katılmadığı oturumda, Meclis 1. Başkanvekili Hüseyin Benzer başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda, AK Parti Buca Grup Sözcüsü Murat Polat, Başkan Duman’ın e-imzasını taşıyan bir yanıt yazısını sert ifadelerle eleştirdi.


Polat: “Bana gelen cevap nezaketsiz ve ciddiyetsiz bir üslupta yazılmış”

AK Parti Buca Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Murat Polat, Başkan Duman’a yönelttiği yazılı soru önergesine gelen yanıtın üslubunu meclis gündemine taşıdı.

Polat, söz konusu cevabın “nezaket kurallarının dışında ve ciddiyetsiz bir dil” taşıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Bana gelen cevapta diyor ki; ‘Benim dilim saygısız, nezaket kurallarının dışında ve ciddiyetsizmiş.’ Buradaki tüm arkadaşlarıma soruyorum: Hanginize saygısızlık ettim?
Bu üslubu asla kabul etmiyorum. Bu cevabı bana yazan kimse, ya da kimlerse, belli ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül vermiş birileri. Ben AK Partiliyim diye bana böyle bir tavır sergilenmesini doğru bulmuyorum. Bu arkadaş burada benden özür dileyerek gidecek.” Polat, mecliste her zaman saygı sınırları içinde konuştuğunu belirterek, yanıt metnini yazan kişiden resmî özür beklediğini ifade etti.


Benzer: “Resmî bir dile yakışmayan ifadeler, gözden geçirilmeli”

Oturuma başkanlık eden Meclis 1. Başkanvekili Hüseyin Benzer, Murat Polat’a destek vererek söz konusu yanıtın dilinin uygun olmadığını vurguladı. Benzer, “En kibar meclis üyelerimizden birine böyle ifadelerle cevap verilmesi doğru değil. O yazı kamuya yakışır bir dil taşımıyor, gözden geçirilmeli.” dedi.


Murat Polat: “Bu cevap kim tarafından yazıldıysa, o kişiye iade edeceğim”

Murat Polat, cevabın Başkan Görkem Duman’ın e-imzasını taşıdığını ancak metnin bizzat Duman tarafından yazıldığına inanmadığını dile getirdi: “Bu yazının Sayın Başkan tarafından kaleme alındığına inanmıyorum. Üçüncü meclisten sonra bu cümleleri kim yazdıysa ona iade edeceğim.”

Polat, mecliste tüm partilerden üyelerin şahit olduğu bir üslup içerisinde konuştuğunu belirterek, “Ben saygısız davranmıyorsam, böyle bir ithamı hak etmiyorum” ifadelerini kullandı.


Görkem Duman oturuma katılmadı

7 Kasım 2025 tarihinde yapılan Buca Belediye Meclisi’nin 2. oturumu, Belediye Başkanı Görkem Duman’ın katılmadığı bir oturumda gerçekleştirildi.

https://www.facebook.com/gundembucam
https://www.facebook.com/gundembucam
Buca Belediyesi Satıyor
Buca Belediyesi Satıyor

0 0 1 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 1 0 0 0