42,5354$% 0.07
49,5729€% -0.06
9.394,00%-0,84
11.007,37%0,81
฿%
%
02:00
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay , Buca’da yürütülen belediye çalışmalarını yerinde görmek amacıyla yoğun bir saha turu gerçekleştirdi. Hasanağa Bahçesi ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı’ndaki yenileme çalışmalarını inceleyen Başkan Tugay, Üçkuyular Meydanı’nda yaşanan trafik sıkışıklığına da doğrudan müdahale edilmesi için talimat verdi.
Saha turunun ilk durağı, Buca’nın önemli yeşil alanlarından Hasanağa Bahçesi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi tarafından yürütülen yenileme kapsamında çim alanlar yeniden düzenlendi, modern çocuk oyun grupları kuruldu ve spor sahaları elden geçirildi. Altyapı çalışmaları da tamamlanarak park, daha işlevsel bir hale getirildi. Başkan Tugay, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Halit Çelik ile birlikte parkı baştan sona gezerek yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Parkta vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Tugay, Bucalıların olumlu geri bildirimleriyle karşılandı. Vatandaşlar, parkın yeni halinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Tugay, sıcak bir atmosfer oluşturdu.
Saha turunun devamında Başkan Tugay, Üçkuyular Meydanı’na geçerek bölgede yaşanan trafik sıkıntısını yerinde inceledi. Özellikle Gazeteci Yazar İsmail Sivri Bulvarı, 220. Sokak ve Özmen Caddesi’nin kesişim noktalarında yoğunluk yaşandığını tespit eden Tugay, durumu kendi cep telefonu ile kaydederek belgeledi. Başkan, trafik akışını rahatlatmak için Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na hızlı bir çözüm planı hazırlanması ve çalışmaların ivedilikle başlatılması talimatını verdi.

