DOLAR

42,5354$% 0.07

EURO

49,5729% -0.06

ÇEYREK ALTIN

9.394,00%-0,84

BİST100

11.007,37%0,81

BİTCOİN

฿%

RİPPLE

%

İmsak Vakti a 02:00
İzmir °
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Buca Belediyesi 2 Aralık 2024 Meclis Gündem maddeleri

2 Aralık 2024 Pazartesi Saat 16:00 ‘da Görkem Duman başkanlığında Buca Belediyesi Meclis salonunda toplanacak olan belediye Meclisinde. Gündem yoğun işte 2 Aralık 2024 günü konuşulacak gündem maddeleri

1- 14 adet Müdürlüğün (Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Afet İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Kentsel Tasarım Müdürlüğü, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, İşletme Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Müdürlüğü) yönetmelikleri güncellenmiş olup, güncellenen Görev, Yetki ve Çalışma Esaslarına Dair Yönetmelik Taslağı’nın 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (m) fıkrası gereğince görüşülerek karar bağlanması istemine dair önerge.

2- Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin yazısı ile, Buca ilçesi Kozağaç Mahallesi (Tapuda İnönü) 7151 ada 1 parselde kalan alana, 7.05m X 19.15m ebatlarında trafo alanı ayrılması talep edilmektedir. Söz konusu alan, yürürlükteki 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planında “S.S.K Hastahanesi” kullanım kararında ve 0.10/0.50 (TAKS=0.10, KAKS=0.50) yapılanma koşullarında kaldığı tespit edilmiş olup, 7151 ada 1 parsel “Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı” olarak tescillidir. Söz konusu talebin açıklığa kavuşturulması amacı ile değerlendirilerek bir karar verilmesi istemine dair önerge.

3- Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin yazısı ile, Buca ilçesi Kozağaç Mahallesi (Tapuda Dumlupınar) 45001 ada, 2 parselin doğusunda yer alan “Park Alanı” kullanım kararında kalan alana 11.30m X 3.10m ebatlarında trafo alanı ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı önerisi sunulmuştur. Söz konusu talebin açıklığa kavuşturulması amacı ile değerlendirilerek bir karar verilmesi istemine dair önerge.

4- Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin yazısı ile, Buca ilçesi Kozağaç Mahallesi (Tapuda Dumlupınar) 7142 ada, 1 parselde yer alan “Sağlık Ocağı-Lojman” kullanım kararında kalan alana 5.35m X 3.50m ebatlarında trafo alanı ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı önerisi sunulmuştur. Söz konusu talebin açıklığa kavuşturulması amacı ile değerlendirilerek bir karar verilmesi istemine dair önerge.

5- Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş’nin yazısı ile,İlçemiz, Tınaztepe Mahallesi, 42674 ada 15 parselin kuzeyinde park alanı kullanımında trafo belirlenmesi amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği dosyası sunulmakta olup; konuya ilişkin karar alınması istemine dair önerge.

6- İzmir İli, Buca İlçesi, Tınaztepe Mahallesi’nde bulunan, tapunun 6011 ada, 4 parsel numarasında kayıtlı taşınmazın, İzmir 4.İdare Mahkemesinin 10.01.2020 tarih ve E: 2018/1217, K:2020/50 sayılı ve İzmir Bölge İdare Mahkemesi Üçüncü Dava Dairesinin 10.09.2024 tarih ve E:2024/2044 K:2024/1507 sayılı kararları ile İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 23.10.2024 tarih ve 18448 sayılı kararı doğrultusunda 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı ve 1/500 ölçekli Tasarım/Uygulama paftaları değişikliği önerisi istemine dair önerge.

7- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün

yazısında, ”Kardeş Şehirler” ile ilgili meclis kararlarının güncellenmesi talep edilmektedir.

Bu çerçevede; 01.03.2012 tarihli 2012/38 sayılı Meclis Kararı ile Kardeş Şehir olunan Karadağ Cumhuriyeti Rozaje Belediyesi ile ilgili meclis kararının yenilenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Belediyelerin birbirlerine katkı sağlaması ve sosyal kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 18.Maddesinin (p) bendi gereğince Rozaje Belediyesi ile kardeş belediye olunması hususunda bir karar alınması istemine dair önerge.

8- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün yazısında, ”Kardeş Şehirler” ile ilgili meclis kararlarının güncellenmesi talep edilmektedir.

Bu çerçevede; 04.08.2014 tarihli 2014/119 sayılı Meclis Kararı ile Kardeş Şehir olunan Bulgaristan Cumhuriyeti Rudozem (Palas) Belediyesi ile ilgili meclis kararının yenilenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Belediyelerin birbirlerine katkı sağlaması ve sosyal kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 18.Maddesinin (p) bendi gereğince Rudozem (Palas) Belediyesi ile kardeş belediye olunması hususunda bir karar alınması istemine dair önerge.

9- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün

Yazısında, ”Kardeş Şehirler” ile ilgili meclis kararlarının güncellenmesi talep edilmektedir. Bu çerçevede; 04.02.2022 tarihli 2022/30 sayılı Meclis Kararı ile Kardeş Şehir olunan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Berova Belediyesi ile ilgili meclis kararının yenilenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Belediyelerin birbirlerine katkı sağlaması ve sosyal kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 18.Maddesinin (p) bendi gereğince Berova Belediyesi ile kardeş belediye olunması hususunda bir karar alınması istemine dair önerge.

10- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün

Yazısında, ”Kardeş Şehirler” ile ilgili meclis kararlarının güncellenmesi talep edilmektedir.

Bu çerçevede; 01.03.2012 tarihli 2012/38 sayılı Meclis Kararı ile Kardeş Şehir olunan Makedonya Cumhuriyeti Merkez Jupa Belediyesi ile ilgili meclis kararının yenilenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Belediyelerin birbirlerine katkı sağlaması ve sosyal kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 18.Maddesinin (p) bendi gereğince Merkez Jupa Belediyesi ile kardeş belediye olunması hususunda bir karar alınması istemine dair önerge.

11- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nün

Yazısında, ”Kardeş Şehirler” ile ilgili meclis kararlarının güncellenmesi talep edilmektedir.

Bu çerçevede; 04.02.2022 tarihli 2022/18 sayılı Meclis Kararı ile Kardeş Şehir olunan Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Pirlepe Belediyesi ile ilgili meclis kararının yenilenmesine ihtiyaç

duyulmaktadır. Belediyelerin birbirlerine katkı sağlaması ve sosyal kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 18.Maddesinin (p) bendi gereğince Pirlepe Belediyesi ile kardeş belediye olunması hususunda bir karar alınması istemine dair önerge.

12- Mülkiyeti Belediyemize ait İzmir İli Buca İlçesi 7701 ada 3 parsel nolu 7440,25 m² yüzölçümlü taşınmaz 10 yıl süre ile intifa hakkı tesisi ve Ticaret Mahkemesinin belirleyeceği 10 yıllık intifa hakkı bedeli üzerinden sermayesinin %100’ü Belediyemize ait olan Buca İmar İnş. San. ve Tek. Hizmetler A.Ş.’ne sermaye artışı yapılması istemine dair önerge.

13- Belediyemizin hissesi bulunan 7329 ada, 12 parsel (Eski:9 Parsel), imar durumlu ve yapı kayıt belgeli taşınmazın, 7143 sayılı Vergi Ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına ilişkin Kanununun 16. maddesinde yer alan hükmü gereğince satışının yapılmasına ilişkin olarak bir karar alınması istemine dair önerge.

14- Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 36(2) maddesine istinaden, ekli cetveldeki aktarmaların yapılması istemine dair önerge.

15- 2025 Mali Yılına ilişkin revize edilen ücret tarifelerinin görüşülerek, karar alınması istemine dair önerge.

III- KOMİSYONDAN GELEN RAPORLARIN GÖRÜŞÜLMESİ

1- Buca İlçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 41439 ada, 21 parsele ilişkin Hacıbektaş Veli Sokağın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin 19/f maddesi kapsamında zemin katta ticaret kullanımı için yol boyu ticaret teşekkül etmiş olarak belirlenmesi istemi incelenmiş olup;

İmar ve Bayındırlık, Hukuk, Çevre ve Sağlık ile Esnaf Komisyonlarınca oy birliğiyle KABULÜNE dair rapor.

2- Belediyemiz mülkiyetinde bulunan 52195 ada 8 parsel aleyhine, 52195 ada 6 ve 7 parseller lehine 245,29 m² geçit hakkı tesisi ve 52195 ada 8 parsel aleyhine 7 parsel lehine 13,81 m² geçit hakkı tesisi için işlem yapılabilmesi adına, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesinin (e) bendi gereği ve Türk Medeni Kanunu’nun 747. maddesi uyarınca tam bedeli belirlenip ilgili talep sahiplerinden tahsil edilerek 30 (otuz) yılı geçmemek kaydıyla sınırlı ayni hak tesis edilmesi istemi incelenmiş olup;

Söz konusu yer incelendiğinde geçit hakkı için anayola çıkmakta olan en uygun yerin belediyemize ait taşınmaz olmadığı, belediyemizin arsasından geçit hakkının zorunlu olmadığı gibi ana yola çıkan en kestirme yol olmadığı, anayola çıkan ve daha kısa olan başka parsellerin olduğu; ayrıca, izin verildiği takdirde belediyeye ait yerin kullanım alanının daralacağı da göz önünde bulundurularak; önergenin İmar ve Bayındırlık, Hukuk, Plan ve Bütçe ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarınca oy birliği ile REDDİNE dair rapor.

3- Buca Belediyesi Meclis Üyelerinin vermiş olduğu yazılı Meclis Üyesi Önergesiyle; Buca-Bornova Çevreyolunda yonca kavşak yapılması için Ulaştırma Bakanlığı’ndan talepte bulunulması, Buca Toki’ye bağlanan bağlantı yolunun yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden talepte bulunulması istemi incelenmiş olup;

Mevcut mevzuatlar çerçevesinde önerge incelendiğinde, önergenin 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesi kapsamında Belediyemiz görev ve yetki alanında kalmadığı görüldüğünden; gereğinin ilgi kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılmak üzere evrak ve eklerinin ilgililerine Hukuk Komisyonunca oy birliği ile iadesine dair rapor.

Söz konusu önergenin,  Belediyemiz Plan ve Proje Müdürlüğünce;  Karayolları 2.Bölge Müdürlüğüne  hitaplı yazısı ile,  bahse konu önergeye ilişkin, Buca-Bornova Çevreyolunda yonca kavşak yapılması için Ulaştırma Bakanlığı’ndan talepte bulunulması hususu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na hitaplı yazısı ile de Buca-Bornova Çevreyolunda yonca kavşak yapımı ile Buca Toki’ye bağlanan bağlantı yolunun yapılmasına ilişkin önergenin üst ölçekli planlarda değerlendirilmesi hususu bildirilmiştir. Bu doğrultuda karar alınmasına gerek olmadığından evrak ve eklerinin İmar ve Bayındırlık Komisyonunca oy birliğiyle İADESİNE dair rapor.

4- Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Halil GÜNDOĞDU’nun vermiş olduğu yazılı Meclis Üyesi Önergesiyle; uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele kapsamında bilgilendirme merkezinin kurulması istemi incelenmiş olup;

Önergede yer alan uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili birimin kurulması, 5393 sayılı Belediye Kanununa göre, Belediyenin karar organlarından biri olan Belediye Başkanının görevleri arasındadır. Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili iş ve işlemleri yürütecek, sekreterya yapacak birimin, 5393 sayılı Belediye Kanununun 38. Maddesi kapsamında Başkanlık Makamınca belirlenmesi gerektiğinden; ve yine belirlenen birimce hazırlanacak yönetmeliğin; 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (m) bendi gereği Meclisimizce kabul edilmesinden sonra yürürlüğe gireceği için, Hukuk Komisyonunca önergenin bu aşamada gereği yapılmak üzere ilgili birimlere, oy birliği ile iadesine dair rapor.

Bu aşamada ilgili dosyanın Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komisyonunca oy birliği ile iadesine dair rapor.

5- Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Burçin Kevser SEVİL’in vermiş olduğu sözlü Meclis Üyesi Önergesiyle; İlçemiz Kaynaklar Mahallesi Nazım Hikmet Meydanı Merkez Camii müştemilatında bulunan zemin kat no: 1 ve diğer bağımsız bölümlerin Buca İlçe Müftülüğü’ne ilgili mevzuat çerçevesinde ve yine komisyonca belirlenecek süreyle tahsisinin yapılması istemi incelenmiş olup;

Buca İlçe Müftülüğüne, İlçemiz Kaynaklar Mahallesi Nazım Hikmet Meydanı Merkez Camii Müştemilatında bulunan Zemin kat No:1 ve 3 adet bağımsız bölümün (bağımsız bölümler: Abdest alma yeri, WC ve Bayan mescidi olarak)  04.12.2023 tarih ve 2023/103 sayılı Meclis Kararı ile bedelsiz olarak 5 yıl süre ile tahsis edildiği ve kararın hala geçerli olduğu görüldüğünden; mükerrerliğe sebebiyet verilmemesi için önergenin İmar ve Bayındırlık, Hukuk ile Plan ve Bütçe Komisyonlarınca oy birliği ile REDDİNE dair rapor.

6- Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi 7105 ada, 2 parselin güneyinde yer alan “Park Alanı” kullanım kararında kalan alana 6.70m X 6.00 X 6.5m X 5.60m ebatlarında ve 7109 ada, 3 parselin güneyinde yer alan “Park Alanı” kullanım kararında kalan alana 6.40m X 6.00m X 6.30m X 5.80m ebatlarında trafo alanı ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı önerisi sunulmuştur. Söz konusu talebin açıklığa kavuşturulması amacı ile değerlendirilerek bir karar verilmesi istemi incelenmiş olup;

Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi 7105 ada, 2 parselin güneyinde yer alan “Çocuk Bahçesi” kullanım kararında kalan alana trafo belirlenmesine yönelik plan değişikliği teklifinde mevzuat kapsamında çocuk bahçesinde trafo belirlenebilmesine yönelik bir hüküm bulunmadığı, 7109 ada, 3 parselin güneyinde yer alan “Park Alanı” kullanım kararında kalan alana 6.40m X 6.00m X 6.30m X 5.80m ebatlarında trafo alanı ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinde park alanı kullanımının Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin 19. Maddesince 1000 m² den küçük olduğu gerekçesi ile İmar ve Bayındırlık Komisyonunca oy birliği ile REDDİNE dair rapor.

Buca ilçesi Tınaztepe Mahallesi 7105 ada, 2 parselin güneyinde yer alan “Çocuk Bahçesi” kullanım kararında kalan alana trafo belirlenmesine yönelik plan değişikliği teklifinde mevzuat kapsamında çocuk bahçesinde trafo belirlenebilmesine yönelik bir hüküm bulunmadığı, 7109 ada, 3 parselin güneyinde yer alan “Park Alanı” kullanım kararında kalan alana 6.40m X 6.00m X 6.30m X 5.80m ebatlarında trafo alanı ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliğinde park alanı kullanımının Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin 19. Maddesince 1000 m² den küçük olduğu, ayrıca Trafo dış cephelerinin kent estetiğine uygun bir düzenleme, boyama ve temizliğin yapılması, çocuk ve yaşlılarımız için herhangi bir tehlike oluşturması sebebiyle güvenliğin sağlanması gerekçesi ile Çevre ve Sağlık Komisyonunca oy birliği ile REDDİNE dair rapor.

7- Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Mustafa YILDIZ’ın vermiş olduğu yazılı Meclis Üyesi Önergesiyle; Buca Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde İnanç Masası Birimi oluşturulması ve bu doğrultuda oluşturulan birime ilişkin iş ve işlemler ile çalışma sürecinin belirlenmesi istemi incelenmiş olup;

Sekretarya işlemlerinin 5393 Sayılı B. K. 38. Maddesi Başkanlık Makamınca uygun görülen müdürlük tarafından yapılması yine ilgili birimce hazırlanacak yönetmeliğin 5393 Sayılı B. K. 18. Maddesinin (m) bendi gereği meclisimizce kabul edilmesinden sonra yürürlüğe gireceği için, önergenin Sosyal Hizmetler, Yaşlılar ve Engelliler Komisyonunca bu aşamada gereği yapılmak üzere ilgili birimlere oy birliği ile iadesine dair rapor.

8- 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği dosyası ile Tapunun Kocatepe Mahallesi 50233 ada 1 parselde hazırlanan imar planı değişikliğinin değerlendirilmesi istemi incelenmiş olup;

Önerge üst ölçekli plan değişikliği gerektirdiğinden İmar ve Bayındırlık Komisyonunca oy birliğiyle REDDİNE dair rapor.

IV- KOMİSYONLARA HAVALE EDİLEN, HENÜZ KARARA BAĞLANAMAYAN ÖNERGELERİN GÖRÜŞÜLMESİ

1- Daha yaşanabilir fiziki ve sosyal çevreyi sağlayabilmek amacıyla, İlçemiz sınırlarında yaklaşık 545 hektarlık alanda “Buca İlçesi Kentsel Yerleşik Alan 3. Etap Planlama Bölgesi”ne (Murathan, İzkent, Çağdaş, Cumhuriyet, Karanfil, Gaziler, Şirinkapı, Yaylacık, Adatepe, Aydoğdu Mahalleleri) yönelik İmar Planı Revizyonu önerisi hazırlanmış olup; konunun açıklığa kavuşturulması istemi.

2- Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyeleri Burcu ER DURMAZ ile Sedef CEM tarafından verilen sözlü önergeyle; Buca İlçemizde “kadın dostu kent” ünvanı alınması için Mor Bayrak almak üzere çalışmalar yapılması istemi.

3- Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Mustafa YILDIZ’ın vermiş olduğu yazılı Meclis Üyesi Önergesiyle; ilçemizde glutenin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak, toplumu bilinçlendirmek, sağlıkla ilgili bu hususta önlem almak ve gerek iç gerek dış paydaşlarla ortak bir çalışma yapıp, Buca halkının bilgisine ve kullanımına sunulması hususunda kriterlerin belirlenmesi istemi.

4- Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi İsmail YÜZER’in vermiş olduğu yazılı Meclis Üyesi Önergesiyle; Buca’da afetlerin verebileceği zararların en aza indirilmesi için afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak çalışmaların incelenmesi ve belirlenmesi istemi.

5- Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyesi Eşref ÇAKIR’ın vermiş olduğu yazılı Meclis Üyesi Önergesiyle; Belediyemize ait 70 adet taşınmazın satışının yapılabilmesi için Başkanımız Görkem DUMAN’ın yetkilendirilmesi istemi.

6- Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyesi Burçin Kevser SEVİL’in vermiş olduğu sözlü Meclis Üyesi Önergesiyle; Buca ilçesinde yaşayan ve ihtiyaç sahibi olan gebe kadınlara bir gıda destek paketi sağlanması istemi.

7- 367/A nolu parselasyon planının bulunduğu yaklaşık 55 hektarlık alanda yoğun yapılaşmalar mevcut olup, devam etmekte olan işlemler sebebiyle;

· İmar durumu alarak kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılmış olan parseller bulunduğu,

· Yapı ruhsatı alarak, temel/temel üstü aşamasında inşaatların bulunduğu,

· %60-80-90-95 seviyesinde hakedişleri bulunan ya da fiziki olarak %100’ü tamamlanmış ve oturma raporu aşamasına gelen mevcut yapıların da bulunduğu belirlenmiştir. 367/A nolu parselasyon planı onama sınırı içinde bulunan ve Belediyemizce Yapı Ruhsatı düzenlenmiş olan inşaatlarda yargı süreci tamamlanıncaya kadar “yargı süreci sonunda olası durumları kabul ettiğine dair” tutanak karşılığında inşai faaliyetlerine devam edilmesinin uygun olup-olmadığına dair hususun karara bağlanması istemi.

8- Buca İlçesi Güney Planlama Bölgesi 1. Etap, 1. Alt Bölgeye ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu sunulmuş olup, incelenerek bir karar verilmesi istemi.

9- Buca İlçesi Güney Planlama Bölgesi 1. Etap, 2. Alt Bölgeye ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu sunulmuş olup, incelenerek bir karar verilmesi istemi.

10- Buca İlçesi Güney Planlama Bölgesi 1. Etap, 3. Alt Bölgeye ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu sunulmuş olup, incelenerek bir karar verilmesi istemi.

11- Buca İlçesi Güney Planlama Bölgesi 1. Etap, 4. Alt Bölgeye ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu sunulmuş olup, incelenerek bir karar verilmesi istemi.

Kasım 2024 Ayı Meclis 1. Oturumunda alınan Kararlar

KARAR TARİHİKARAR  SAYISITEKLİFİN ÖZETİALINAN KARAR
05.11.2024146      Buca İlçesi, Tınaztepe Mahallesi, 50069 ada 54 parsel nolu 159,00m² yüzölçümlü taşınmazın, 7/159/(7,00)m²’si Belediyemiz adına kayıtlıdır. Belediyemiz adına kayıtlı 7,00m²’lik hissenin, 3194 sayılı kanunun 17.maddesince satılması hususunda; 5393 sayılı Belediye yasasının 18. maddesinin (e) bendi gereğince bir karar alınması istemine dair önerge.          Önergenin aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.          
05.11.2024147      Sırbistan Tutin Belediyesi ile yakın ilişkilerin pekiştirilmesi, iş birliği imkanlarının araştırılması ve arttırılması yönündeki çabalarımız doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Buca Belediyesi olarak Tutin Belediyesi arasında kardeşlik ilişkisi kurmak istiyoruz. Belediyelerin birbirlerine katkı sağlaması ve sosyal kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.Maddesinin (p) bendi gereğince Tutin ile kardeş belediye olunması istemine dair önerge.            Önergenin aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.  
05.11.2024148    Gagauz Yeri Çadır-Lunga Belediyesi ile yakın ilişkilerin pekiştirilmesi, iş birliği imkanlarının araştırılması ve arttırılması yönündeki çabalarımız doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Buca Belediyesi olarak Çadır-Lunga Belediyesi arasında kardeşlik ilişkisi kurmak istiyoruz. Belediyelerin birbirlerine katkı sağlaması ve sosyal kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.Maddesinin (p) bendi gereğince Çadır-Lunga Belediyesi ile kardeş belediye olunması istemine dair önerge.            Önergenin aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.  
05.11.2024149    Kuzey Makedonya Ustrumca Belediyesi ile yakın ilişkilerin pekiştirilmesi, iş birliği imkanlarının araştırılması ve arttırılması yönündeki çabalarımız doğrultusunda Türkiye Cumhuriyeti Buca Belediyesi olarak Ustrumca Belediyesi arasında kardeşlik ilişkisi kurmak istiyoruz. Belediyelerin birbirlerine katkı sağlaması ve sosyal kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.Maddesinin (p) bendi gereğince Ustrumca Belediyesi ile kardeş belediye olunması istemine dair önerge.              Önergenin aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.  
05.11.2024150        Yürürlükteki 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yol ve yeşil alanında kalan Buca İlçesi, Laleli Mahallesi, 562 ada, 57 parsel nosunda kayıtlı taşınmazın kamulaştırılması için 2020-2024 yıllarını kapsayan Buca Belediyesi VII. Beş Yıllık İmar Programına Ek olarak alınması istemine dair önerge.        Önergenin aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.  
05.11.2024151      Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birliklerinde norm kadro uygulamasına esas teşkil etmek üzere hazırlanan “Belediye ve Bağlı Kuruluşları İle Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik”, 02 Haziran 2024 tarih ve 32564 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak aynı tarihten geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir. Norm Kadro Değişiklik Yönetmeliğinde Belediyemiz C17 sıralamasında bulunmakta olup, memur kadroları toplamı 1015 olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda Belediyemizde ihdasına ihtiyaç duyulan kadrolar norm kadro yönetmeliğine uygun hazırlanarak sunulmuş olup; görüşülerek karara bağlanması istemine dair önerge.                  Önergenin aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.  
05.11.2024152          Belediyemizde halen mevcut olan boş kadroların iptal ihdasına ihtiyaç duyulmuş olup Norm kadroya uygun hazırlanan bu kadrolar (II) sayılı Boş Kadro Cetvelinde gösterilmiştir. Bu kapsamda Belediyemizde iptal ihdasına ihtiyaç duyulan kadroların norm kadro yönetmeliğine uygun hazırlanarak sunulmuş olup; görüşülerek karara bağlanması istemine dair önerge.            Önergenin aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.  
05.11.2024153        Buca İlçesi İnönü Mahallesi 136 ada 2 parsel no.lu 1.087,85m² yüzölçümlü taşınmaz (Zemin Kat Kreş bölümü) ile Kocatepe Mahallesi 7701 ada 2 parsel no.lu 3.641,55m² yüzölçümlü taşınmazın (Sosyal Tesisler ve Hizmet Binası) Buca İmar ve İnşaat San.Tek.Hiz.A.Ş. bünyesinde değerlendirilmek üzere; 10 yıl süre ile intifa hakkı tesisi ve bedelinin de Asliye Ticaret Mahkemesince belirlenecek 10 yıllık intifa hakkı bedeli kadar Buca İmar ve İnşaat San.Tek.Hiz.A.Ş.ne sermaye artışı yapılması istemine dair önerge.                  Milliyetçi Hareket Partili Üyelerin ve Adalet ve Kalkınma Partisi Grubunun ret oylarına karşın, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun kabul oylarıyla önergenin aynen kabulüne OY ÇOKLUĞU ile karar verildi.                           Önergenin aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.  
05.11.2024154        Dilekçe ile maliki olduğu İzmir İli Buca İlçesi Yaylacık Mah. 8417 Ada 15 Parselde bulunan yapının kanal bağlantısının, imar yolu gövdesinde mevcut bulunan yapılar sebebiyle yapılamadığından imar planında park alanı olarak görülen alandan geçilerek 174 sokakta bulunan kanala bağlantı yapılması istemine dair önerge.  (vatandaşın her türlü imalat ve montaj masrafını bizzat kendisine ait olmak üzere yapacağı ve yol açılınca da hiçbir şey talep etmeden yükümlüklerini yerine getiripkanalı iptal edeceğine dair taahhütname de bulunduğu için) Önergenin, kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.  
05.11.2024155      Belediyemize bağlı ortaklığı olarak faaliyette bulunan Kızılçullu İmar ve İnşaat Sanayi Teknik Hizmetler Ltd. Şti.’nin sermayesi 36.510.000 TL olup, Şirketimizin mevcut yapılanması ve yapılması düşünülen yatırımlar için sermayesi yetersiz kalmaktadır. TTK’ nun sermaye artışını düzenleyen maddeleri kapsamında 36.510.000,00 TL olan sermayesinin şirketin ana faaliyet konusu olan taş parke üretimi, asfalt imalatı ve mimarı hizmetlerinin yürütülmesinde mevcut ve yeni yapılması planlanan yatırımlar için Sermayenin 63.490.000,00 (Altmış Üç Milyon DörtYüz Doksan Bin) TL arttırılarak 100.000.000,00 (Yüz Milyon) TL’ye çıkarılması, ilgili mevzuat ve yasal koşullar çerçevesinde yukarıda belirtilen iş ve işlemleri yapmaya yetkili kılınmak üzere, Belediye Başkanı Görkem DUMAN’ a yetki verilmesi istemine dair önerge.  Milliyetçi Hareket Partili Üyelerin ve Adalet ve Kalkınma Partisi Grubunun ret oylarına karşın, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun kabul oylarıyla önergenin aynen kabulüne OY ÇOKLUĞU ile karar verildi.  
05.11.2024156          Belediyemize verilen dilekçe ve eki 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği dosyası ile Tapunun Kocatepe Mahallesi 39926 ada 24 parselde hazırlanan imar planı değişikliğinin değerlendirilmesi istenilmekte olup; konunun açıklığa kavuşması istemi incelenmiş olup;   Söz konusu talep doğrultusunda 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği dosyası ile Tapunun Kocatepe Mahallesi 39926 ada 24 parselde hazırlanan imar planı değişikliğinin İmar ve Bayındırlık Komisyonunca oy birliği ile REDDİNE dair rapor.            Önergenin, komisyonlardan geldiği şekliyle Reddine, Komisyon Raporunun aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile kara verildi.                              
05.11.2024157  Buca İlçesi, Yaylacık Mahallesi, 8331 ada, 5 parsele ilişkin 38 sokağın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin 19/f maddesi kapsamında zemin katta ticaret kullanımı için yol boyu ticaret teşekkül etmiş olarak belirlenmesi istemi incelenmiş olup;   Adalet ve Kalkınma Partisi Komisyon Üyesi F**** P********’ nun RED oyuna karşın, diğer komisyon üyelerinin KABUL oylarıylaİmar ve Bayındırlık Komisyonunca oy çokluğuyla KABULÜNE dair rapor.                                                                                                   Hukuk, Çevre ve Sağlık ile Esnaf Komisyonlarınca oy birliği ile KABULÜNE dair rapor.        Önergenin, komisyonlardan geldiği şekliyle aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.
05.11.2024158    Buca İlçesi, Çamlık Mahallesi, 38804 ada, 33 parsele ilişkin 806 sokağın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nin 19/f maddesi kapsamında zemin katta ticaret kullanımı için yol boyu ticaret teşekkül etmiş olarak belirlenmesi istemi incelenmiş olup;   İmar ve Bayındırlık, Hukuk, Çevre ve Sağlık ile Esnaf Komisyonlarınca oy birliği ile KABULÜNE dair rapor.  Önergenin, komisyonlardan geldiği şekliyle aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.
05.11.2024159  (Buca ilçesi Murathan Mahallesi 325 ada, 4 parselde yer alan “Park ve Spor Alanı” kullanım kararında kalan alana 8.00m X 5.00m ebatlarında trafo alanı ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı önerisi sunulmuştur. Söz konusu talebin açıklığa kavuşturulması amacı ile değerlendirilerek bir karar verilmesi istemi incelenmiş olup;   İzmir İli, Buca ilçesi Murathan Mahallesi 325 ada, 4 parselde yer alan “Park ve Spor Alanı” kullanım kararında kalan alana 8.00m X 5.00m ebatlarında trafo alanı ayrılmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Tadilatı önerisinin İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarınca oy birliği ile KABULÜNE dair rapor.        Önergenin, komisyonlardan geldiği şekliyle aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.      

Kasım 2024 Buca Belediyesi 2. Oturumunda alınan Kararlar

KARAR TARİHİKARAR  SAYISITEKLİFİN ÖZETİALINAN KARAR
06.11.2024160            2025 Mali yılı için Yapı Kontrol Müdürlüğü ücret tarifesinin karara bağlanması istemi incelenmiş olup;   Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinin RED oylarına karşın eşitlik durumu oluştuğundan, komisyon Başkanının iradesi yönünde Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin KABUL oylarıyla, önergenin Plan ve Bütçe Komisyonunca oy çokluğu ile KABULÜNE dair rapor.  Milliyetçi Hareket Partili Üyelerin ve Adalet ve Kalkınma Partisi Grubunun ret oylarına karşın, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun kabul oylarıyla, komisyon raporunun aynen kabulüne OY ÇOKLUĞU ile karar verildi.        
06.11.2024161        Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 36(2) maddesi gereği, Bütçede Fonksiyonel Sınıflandırmanın Birinci Düzeyleri arasındaki ekli cetvelde yer alan aktarmaların yapılması istemi incelenmiş olup;   Ekli cetvelde gösterilen aktarmaların yapılması hususunda, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinin RED oylarına karşın eşitlik durumu oluştuğundan, komisyon Başkanının iradesi yönünde Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin KABUL oylarıyla, önergenin Plan ve Bütçe Komisyonunca oy çokluğuyla KABULÜNE dair rapor.  Milliyetçi Hareket Partili Üyelerin ve Adalet ve Kalkınma Partisi Grubunun ret oylarına karşın, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun kabul oylarıyla, komisyon raporunun aynen kabulüne OY ÇOKLUĞU ile karar verildi.         Önergenin aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.  
KARAR TARİHİKARAR  SAYISITEKLİFİN ÖZETİALINAN KARAR
06.11.2024160            2025 Mali yılı için Yapı Kontrol Müdürlüğü ücret tarifesinin karara bağlanması istemi incelenmiş olup;   Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinin RED oylarına karşın eşitlik durumu oluştuğundan, komisyon Başkanının iradesi yönünde Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin KABUL oylarıyla, önergenin Plan ve Bütçe Komisyonunca oy çokluğu ile KABULÜNE dair rapor.  Milliyetçi Hareket Partili Üyelerin ve Adalet ve Kalkınma Partisi Grubunun ret oylarına karşın, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun kabul oylarıyla, komisyon raporunun aynen kabulüne OY ÇOKLUĞU ile karar verildi.        
06.11.2024161        Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliği’nin 36(2) maddesi gereği, Bütçede Fonksiyonel Sınıflandırmanın Birinci Düzeyleri arasındaki ekli cetvelde yer alan aktarmaların yapılması istemi incelenmiş olup;   Ekli cetvelde gösterilen aktarmaların yapılması hususunda, Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinin RED oylarına karşın eşitlik durumu oluştuğundan, komisyon Başkanının iradesi yönünde Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin KABUL oylarıyla, önergenin Plan ve Bütçe Komisyonunca oy çokluğuyla KABULÜNE dair rapor.  Milliyetçi Hareket Partili Üyelerin ve Adalet ve Kalkınma Partisi Grubunun ret oylarına karşın, Cumhuriyet Halk Partisi Grubunun kabul oylarıyla, komisyon raporunun aynen kabulüne OY ÇOKLUĞU ile karar verildi.         Önergenin aynen kabulüne OY BİRLİĞİ ile karar verildi.  
0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli