DOLAR

42,5354$% 0.07

EURO

49,5729% -0.06

ÇEYREK ALTIN

9.394,00%-0,84

BİST100

11.007,37%0,81

BİTCOİN

฿%

RİPPLE

%

İmsak Vakti a 02:00
İzmir °
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
X

Buca Belediyesi ’nden LGS ve YKS Adaylarına Ücretsiz Online Deneme Sınavı Desteği

Buca Belediyesi, LGS ve YKS adayları için ücretsiz online ödüllü deneme sınavları düzenleyecek. Başvurular internetten yapılacak.

Buca Belediyesi, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için eğitim desteğini büyütmeye devam ediyor. Belediye tarafından yürütülen Dijital Dershane Projesi kapsamında, LGS ve YKS adaylarına yönelik ücretsiz çevrim içi ödüllü deneme sınavları düzenlenecek. Yaklaşık 20 bin öğrencinin yararlandığı platform sayesinde gençler hem sınav pratiği yapacak hem de Türkiye genelindeki başarı sıralamalarını görme imkânı elde edecek.

Başkan Görkem Duman: “Gençlerimizin Yanındayız”

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, ekonomik şartların zorlaştığı bir dönemde öğrencilerin eğitim süreçlerine katkı sunmayı önemsediklerini belirtti. Eğitime fırsat eşitliği anlayışıyla yaklaştıklarını ifade eden Duman, gençlerin hedeflerine ulaşabilmesi için desteklerini sürdüreceklerini söyledi.

Başkan Duman açıklamasında, ücretsiz deneme sınavları sayesinde öğrencilerin eksik konularını tespit edebileceğini ve gerçek sınav atmosferini deneyimleyebileceğini vurguladı. Ayrıca tüm öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Sınavlar Gerçek Formatla Uyumlu Olacak

Dijital ortamda gerçekleştirilecek deneme sınavları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın güncel müfredatı ve sınav kazanımlarına uygun şekilde hazırlanacak. Öğrenciler, farklı saatlerde düzenlenecek oturumlara katılarak gerçek sınav düzenine benzer bir deneyim yaşayacak.

YKS kapsamındaki TYT oturumu 23 Mayıs 2026 Cumartesi günü yapılırken, AYT oturumu ise 24 Mayıs 2026 Pazar günü gerçekleştirilecek. LGS denemeleri de iki gün boyunca devam edecek. Tüm sınav oturumları 10.00, 13.00, 16.00 ve 19.00 saatlerinde düzenlenecek.

Dereceye Giren Öğrencilere Ödül Verilecek

Deneme sınavlarında başarılı olan öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek. LGS’de ilk üç sıraya giren öğrencilere soru bankası seti verilecek. YKS denemelerinde dereceye giren ilk altı öğrenci ise YKS soru bankası setinin sahibi olacak.

Başvurular İnternet Üzerinden Yapılacak

Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek sınavlara başvurular internet üzerinden alınacak. Öğrenciler başvuru ve sınav giriş işlemlerini Dijital Dershane Sınav Platformu adresi üzerinden gerçekleştirebilecek.

https://www.facebook.com/gundembucam
Görkem Duman Buca
Görkem Duman Buca

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.