DOLAR

47,0368$% 0

EURO

53,9589% 0.44

ÇEYREK ALTIN

10.069,00%0,13

BİST100

14.079,97%-0,09

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Sabah Vakti a 04:07
İzmir AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Buca – Bornova Yol Ayrımında Yangın: Otoyol Yeniden Trafiğe Açıldı

İzmir’de Buca Kaynaklar yol ayrımı yakınlarında, Bornova Gökdere mevkisindeki otoyol kenarında çıkan yangın; BUCAKUT, İzmir İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yoğun duman nedeniyle kapatılan otoyol yeniden ulaşıma açılırken bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.

İzmir’de otoyol üzerindeki Işıkkent rampaları mevkisinde, Buca–Aydın yol ayrımından yaklaşık 2 kilometre sonra yol kenarında yangın çıktı.

Yangının ihbar edilmesinin ardından Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi (BUCAKUT) ilk andan itibaren söndürme çalışmalarına katıldı. Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yangın söndürme uçakları ve helikopterleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. İlçe belediyeleri de tanker ve ekipman desteği sağladı.

Yoğun duman nedeniyle otoyol kapatıldı

Yangından yükselen yoğun dumanın otoyolda görüş mesafesini düşürmesi üzerine sürücülerin güvenliği için yol her iki istikamette de geçici olarak trafiğe kapatıldı.

Güvenlik ekipleri güzergâhta gerekli tedbirleri alırken yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

BUCAKUT ekibi söndürme çalışmalarına katıldı

BUCAKUT ekibi, yangının başladığı ilk andan itibaren sahada görev alarak söndürme ve kontrol çalışmalarına destek verdi.

BUCAKUT, İzmir İtfaiyesi, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve tanker desteği sağlayan ilçe belediyelerinin koordineli çalışmasıyla alevlerin çevredeki alanlara yayılmasının önüne geçildi.

Alevler bölgedeki fabrikaya sıçradı

Rüzgârın etkisiyle yayılan alevlerin bölgede bulunan bir fabrikaya da sıçradığı öğrenildi. Fabrikada başlayan yangın, ekiplerin yoğun çalışması sonucunda kontrol altına alındı.

Fabrikada meydana gelen hasarın boyutuna ilişkin henüz resmî bir açıklama yapılmadı.

Yangın havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yangına yaklaşık 10 dakika içerisinde müdahale ettiği belirtildi. Yangın söndürme uçakları ve helikopterlerin de destek verdiği çalışmalar sonucunda alevler kısa sürede kontrol altına alındı.

Ekiplerin bölgede yeniden alevlenme riskine karşı soğutma çalışmaları devam ediyor.

Buca istikameti tamamen trafiğe açıldı

Yangının kontrol altına alınmasının ardından otoyolda ulaşım kademeli olarak normale döndü.

https://www.facebook.com/gundembucam
https://www.facebook.com/gundembucam
Buca Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi
Buca Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli