41,8797$% 0,23
49,0076€% 0,43
10.078,00%1,12
10.338,24%-0,31
฿%
%
Buca Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği “Askıda Yemek” uygulaması ile ilçedeki dayanışma ağını güçlendirdi. 11 ayda 30 bin 40 yemek bağışı yapıldı, 25 bin 956 Bucalı bu hizmetten yararlandı.
Ekonomik sıkıntıların arttığı bir dönemde, Buca Kent Lokantaları aracılığıyla başlatılan uygulama, dar gelirli vatandaşlara can suyu oldu. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Bu dayanışma sayesinde, yalnızca sofralar değil, gönüller de birleşiyor. Buca’da kimse yalnız değil, kimse aç kalmaz” dedi.
Kent Lokantası’na gelen Hüseyin Kara, “Durumu iyi olanlar da askıda yemeğe katkı sunmalı. Ben de geldiğimde bir tane askıya bırakıyorum, özellikle öğrenciler için” diye konuştu.
Nurettin Özdemir ise, “Ekmek alamayan çok insan var, bu hizmet büyük bir iyilik” dedi. Sefa Aygün de “Emekliler için çok iyi bir hizmet” diyerek memnuniyetini dile getirdi.
Buca Belediyesi’ne bağlı üç Kent Lokantası, haftanın beş günü 11.30 – 16.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Üç çeşit yemek, salata veya tatlıdan oluşan menü sadece 50 TL. Lokantalar;
Askıda Yemek uygulamasına destek olmak isteyenler, 0 232 260 60 60 numaralı telefonu arayarak ya da IBAN üzerinden bağış yapabiliyor. Ayrıca “Bağış Kartı” satın alarak çevresindeki ihtiyaç sahiplerine verebilir veya kasada bırakabilirler. Kasada doğrudan ödeme yaparak da bağışta bulunmak mümkün.