42,5354$% 0.07
49,5729€% -0.06
9.394,00%-0,84
11.007,37%0,81
฿%
%
02:00
Buca’yı temsilen Okul Sporları Yıldız Kızlar Futsal Türkiye Şampiyonası’na katılan genç sporcular, Türkiye ikincisi olarak ilçeye büyük bir onur yaşattı.
Kayseri’de düzenlenen Okul Sporları Yıldız Kızlar Futsal Türkiye Şampiyonası, Türkiye’nin dört bir yanından gelen takımları buluşturdu. İzmir’in Buca ilçesini temsilen turnuvaya katılan Yıldız Kız Futsal Takımı, üstün mücadelesiyle dikkatleri üzerine çekti. Ankara, Antalya ve Sivas temsilcilerini etkileyici skorlarla mağlup eden ekip, finale yükselerek Türkiye ikinciliğini elde etti.

Şampiyona boyunca rakiplerine şans tanımayan Buca ekibi, Ankara’yı 5-1, Antalya’yı 7-0 ve Sivas’ı 3-1’lik net skorlarla geçmeyi başardı. 29 Nisan 2025 tarihinde oynanan final müsabakasında ise Kocaeli temsilcisine karşı turnuvadaki ilk mağlubiyetini alarak Türkiye ikincisi oldu. Bu sonuçla, hem Buca’nın hem de İzmir’in gururu oldular.
Buca Yıldız Kız Futsal Takımı’nın başarısında büyük emekleri bulunan beden eğitimi öğretmeni Erkan Akhan ve kafileye eşlik eden müzik öğretmeni Eray Kadir Demir, takdirle anıldı. Takımın azmi ve disiplinli çalışması, eğitimcilerin desteğiyle birleşerek bu tarihi başarıyı mümkün kıldı.
Bu gurur verici başarının ardından Buca İlçe Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Yılmaz, takımı makamlarında ağırladı. Sporcuları ve öğretmenleri tebrik eden protokol üyeleri, gençlerin bu başarılarının yalnızca bugünü değil, geleceği de şekillendireceğini vurguladı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret yılmaz , sporun çocukların gelişiminde çok önemli bir rol oynadığını ifade ederek, Sporcularımızı gençlerimizi desteklenmeye yanlarında olmaya devam edeceğini belirtti.

