36,1214$% 0.04
37,8400€% 0.72
5.611,00%0,52
9.779,57%-1,04
฿%
%
Buca ‘da 2B arazileri üzerine inşa edilmiş yapılara yönelik yıkım çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün tespit edilen ve yıkım kararı alınan, yapı kayıt belgesi geçersiz olan yapılar yıkılıyor. Kırklar mahallesinde 30 yapı daha yıkımı gerçekleştirildi. Buca Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler, jandarma ve zabıta nezaretinde iş makineleriyle Kırıklarda bulunan Kaçak evlerin yıkımını gerçekleştirildi.
Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi yakınlarında, güvenlik sahası içinde kalan yapıların yıkımı sırasında gergin anlar yaşandı. Jandarma ve zabıta, vatandaşlara müdahalede bulundu.
Buca’da Kaçak ev ve yapıların yıkımlarına devam edileceği Bildirildi.
Vatandaşlarımıza, mağduriyet yaşamamaları için. Lütfen kaçak ev yapmasınlar, mutlaka ruhsat alsınlar. Ev yapacakları yer tarım arazisiyle, tarımsal nitelikli, tarımsal yapı anlamında bir yer yapabilirler. Bunun için de İl Tarım İl Müdürlüğünden izin alınması gerekiyor. Sonrasında belediyeden ruhsatını alacaklar. Ruhsatsız hiçbir evin inşaatını yapmasınlar, mağduriyet yaşamasınlar.
Çünkü kaçak yapı bittikten sonraki süreç, çok üzücü ve zor oluyor.
Kaynak : https://www.egedesonsoz.com/haber/buca-da-kacak-yapilara-mudahale/1117760