37,9054$% 0.21
41,3199€% -0.43
6.047,00%-0,29
9.810,94%-0,50
฿%
%
Vatandaşlar, kavşağın bulunduğu alanda trafiğin sık sık kilitlendiğini ve araçların yollarına devam etmek için adeta yılan gibi kıvrılmak zorunda kaldığını ifade ediyor. “Bu tür kavşaklar Hindistan ya da Bangladeş gibi ülkelerde olur derdik ama şimdi İzmir’de de var” diyerek, yapılan düzenlemenin plansız olduğuna dikkat çekiyorlar.
Özellikle dar sokaklar arasında kalan bu kavşağın hem araç geçişlerini zorlaştırdığı hem de yaya trafiğini tehlikeye attığı öne sürülüyor.
Vatandaşlar, bu düzenlemeyi yapan UKOME (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) yetkililerine seslenerek, yapılan düzenlemeyi yerinde incelemelerini talep ediyor. “Yetkililer gelip kendi yaptıkları kavşağa bir baksınlar” diyen Bucalılar, bu durumun trafiği rahatlatmak yerine daha büyük bir kaos yarattığını savunuyor.
Hem yayalar hem de araç sürücüleri için sorun yaratan bu kavşak düzenlemesi nedeniyle bölge sakinleri çözüm talep ediyor. Alternatif yolların açılması, kavşağın genişletilmesi ya da mevcut düzenlemenin gözden geçirilmesi, vatandaşların en büyük beklentileri arasında yer alıyor.