DOLAR

42,5354$% 0.07

EURO

49,5729% -0.06

ÇEYREK ALTIN

9.394,00%-0,84

BİST100

11.007,37%0,81

BİTCOİN

฿%

RİPPLE

%

İmsak Vakti a 02:00
İzmir °
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Cemil Tugay ve Halk Beraber Çöpleri Topladı. İzmirliler Cemil Tugay ‘a destek verdi.

İzmir’de grev nedeniyle çöpler toplanmazken, Cemil Tugay sahaya indi. Sendika engel olmaya çalışınca, halk temizlik için sokağa çıktı. Cemil Tugay’a destek verdi.

İzmir’de yaklaşık 23 bin belediye işçisinin devam eden grevi dördüncü gününü geride bırakırken, kent genelinde biriken çöpler nedeniyle kriz tırmanıyor. Gece saatlerinde sürpriz bir şekilde sahaya inen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, işçilerle birlikte bizzat temizlik çalışmalarına katıldı.

Cemil Tugay “Belediyeyi Batıramayacaksınız”

Temizlik esnasında DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül ile karşı karşıya gelen Tugay, burada sert ifadeler kullandı:

“Grev yapan insanlar işyerini terk eder, evine gider. Ben burada sizin işinizi yapıyorum. İzmir’in hakkını size yedirmem. Belediyeyi batıramayacaksınız. Bu işi yapacak adam bulurum.”

Tugay’ın sözleri, kamuoyunda kararlı bir duruş olarak değerlendirilirken, sendika cephesinden sert tepki geldi.

Sendika: “İşçiyi Halkla Karşı Karşıya Getirmeyin”

Ercan Gül, alanda yaptığı açıklamada, “İşçiyi işçiye kırdırmayın, halkı, esnafı işçiye düşman etmeyin” diyerek Başkan Tugay’ın tutumuna tepki gösterdi. Gül’ün sözlü müdahalesi ve çöpleri toplatmamaya yönelik girişimi sonrası ortamda gerginlik yaşandı. Sendika başkanı daha sonra alanı terk etmek zorunda kaldı.

“İzmir’i Bu Hale Getirenler Belli” – Vatandaştan Grevdeki İşçilere Sert Tepki

Çöp Yığınları Arasında Yürüyen İzmirliler: “Çalışmıyorsanız, Biz Hazırız! ”

İzmir’de belediye işçilerinin süren grevi nedeniyle kent genelinde oluşan çöp dağları, halkın sabrını taşırdı. Vatandaşlar, kentteki kötü koku, kirli sokaklar ve aksayan hizmetlerden grev yapan işçileri sorumlu tutarak tepkilerini yükseltti.

Vatandaştan Sert Sözler: “Yollar Neden Pis Belli Oldu”

Çevre kirliliğinden şikayet eden yurttaşlar, “İzmir’in neden bu kadar kötü, kirli ve düzensiz olduğunu şimdi daha iyi anladık. Meğer çalışan yokmuş, iş yapılmıyormuş” diyerek, belediyede yaşanan verimsizlikten yıllardır şikayetçi olduklarını dile getirdi.

“Gelsinler, Nasıl Temizlik Yapılır Öğrensinler”

Ellerine süpürge ve çöp poşetleri alarak sokağa çıkan bazı gönüllü vatandaşlar, grevdeki işçilere sert göndermelerde bulundu:

“Çalışmadan maaş isteyenler gelsin, nasıl çalışılır, nasıl temizlik yapılır öğrensinler. İzmir halkı bu şehri sahipsiz bırakmaz.”

Cemil Tugay Memiş Sarı
Cemil Tugay Memiş Sarı

“40 Bin TL’ye Bu İşi Yaparız” Diyen Binlerce Kişi Tepkili

Özellikle sosyal medya platformlarında birçok vatandaş, “70-80 bin TL maaş yetmedi diyenler iş bırakıyorsa, biz bu işi 40 bin TL’ye yaparız” diyerek gönüllü olduklarını açıkladı. Bazı kullanıcılar, belediyeye doğrudan başvuruda bulunmak istediklerini, hatta gönüllü temizlik grupları kurulması gerektiğini savundu.

Halkın Gözü Tugay’da: “Destek Veriyoruz, Geri Adım Atmasın”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın sahaya inerek temizlik çalışması yapması, kamuoyunda olumlu yankı buldu. Birçok yurttaş, “Belediyeyi batıramazlar. Başkan arkamızda durursa bu kenti birlikte temizleriz” görüşünü paylaştı.

https://x.com/GundemBuca
https://www.facebook.com/gundembucam

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli