DOLAR

47,5254$% 0.19

EURO

54,8651% 0.12

ÇEYREK ALTIN

10.111,00%-0,91

BİST100

13.458,10%1,24

BİTCOİN

2993544฿%-2.7

TETHER

47.48$%0

Sabah Vakti a 02:00
İzmir AÇIK 30°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
X

CHP Buca’da Üç Meclis Üyesi İstifa Etti: Hacer Taş Gültepe ’den “Yeni Bir Başlangıç” Mesajı

CHP Buca Belediye Meclis üyeleri Hacer Taş Gültepe, Sedef Cem ve Hakan Dedebal, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiklerini açıkladı. Gültepe, sosyal medya hesabındaki profil fotoğrafını değiştirerek Özgür Özel’e desteğini gösterirken, yayımladığı açıklamada “Yeni bir yol, yeni bir başlangıç” mesajını verdi.

Buca siyasetinde uzun süredir konuşulan istifa iddiaları resmiyet kazandı. Buca Belediye Meclis üyeleri Hacer Taş Gültepe, Sedef Cem ve Hakan Dedebal, CHP üyeliklerinden istifa ettiklerini duyurdu.

Buca Belediyesi tarafından yayımlanan mevcut meclis üyesi listesinde Hacer Taş Gültepe, Sedef Cem ve Hakan Dedebal belediye meclis üyesi olarak yer alıyor.

Üç ismin istifası, Özgür Özel’in CHP’den ayrılarak Yeni Parti’nin kuruluş sürecini başlatmasının ardından Buca’da yaşanan siyasi hareketliliğin yeni bir aşaması olarak değerlendiriliyor. Özgür Özel, 24 Temmuz 2026 tarihinde Yeni Parti’nin kuruluş evraklarını imzalayarak CHP’den istifa etmişti.

Hacer Taş Gültepe Profil Fotoğrafını Değiştirdi

Hacer Taş Gültepe, istifa kararının ardından sosyal medya hesabındaki profil fotoğrafını değiştirerek Özgür Özel’e desteğini ortaya koydu.

Gültepe, sosyal medya hesabından yaptığı uzun açıklamada, gençliğinin tamamını CHP çatısı altında geçirdiğini ve parti içinde uzun yıllar mücadele ettiğini belirterek, pazartesi günü itibarıyla partisinden ayrıldığını duyurdu.

“CHP’den Buruk Bir Şekilde Ayrıldım”

Gültepe açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Gençliğimin tamamını geçirdiğim, yol arkadaşlarımla mücadele etmekten bir adım bile geri atmadığım Cumhuriyet Halk Partisi ailesinden pazartesi günü itibarıyla istifa ederek ayrılmış bulunmaktayım.

Kendi adıma çok üzülerek ve buruk bir şekilde aldığım bu kararda; yalnızca hukuki bir tartışma olmaktan çıkmış mutlak butlan kararıyla başlayan süreçte yaşananların ve tüm bu gelişmelerin, benim gibi yıllarını bu partiye vermiş binlerce insanın vicdanında açtığı derin yaraların etkisi çok büyüktür.”

Parti içindeki güven duygusunun zarar gördüğünü savunan Gültepe, birlik ve dayanışma hissinin kaybolmasının, farklı görüşlerin düşmanlığa dönüşmesinin, emek ve vefanın yok sayılmasının istifa kararında etkili olduğunu ifade etti.

“CHP Benim İçin Büyük Bir Aileydi”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisi için yalnızca bir siyasi parti olmadığını vurgulayan Gültepe, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“CHP benim için gençliğimin heyecanı, mücadele arkadaşlarım, umutlarım, hayallerim, gözyaşlarım, kahkahalarım, sevinçlerim, üzüntülerim ve anılarımın biriktiği bir yuvaydı. Sokak sokak çalıştığım, gecemi gündüzüme kattığım, emek verdiğim büyük bir aileydi. Hakkım varsa helal olsun. Ben de herkese hakkımı helal ediyorum.”

“Yeni Bir Yola Çıkıyorum”

Gültepe, Cumhuriyet’in değerleri ile Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlılığını sürdüreceğini belirterek yeni bir siyasi başlangıç yapacağının sinyalini verdi.

“Mücadelemden, memleketime olan sorumluluğumdan, adalet arayışımdan ve halkın yanında durma irademden asla vazgeçmiyorum” diyen Gültepe, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Çünkü bazen en güçlü adım, alışılmış yoldan ayrılıp kendi bildiğin doğru yolu cesaretle yürümektir. Yazacak, söyleyecek çok şey var ama kısaca; ‘Yeni bir yol, yeni bir başlangıç’ diyelim.”

Buca Meclisindeki Dengeler Yeniden Gündemde

Hacer Taş Gültepe, Sedef Cem ve Hakan Dedebal’ın CHP’den istifalarının ardından, üç meclis üyesinin siyasi yollarına bağımsız olarak mı devam edecekleri yoksa Özgür Özel liderliğinde kurulan Yeni Parti’ye mi katılacakları merak konusu oldu.

İstifaların Buca Belediye Meclisindeki parti dağılımına ve önümüzdeki toplantılardaki siyasi dengelere nasıl yansıyacağı ise yapılacak resmî açıklamaların ardından netleşecek.

https://www.facebook.com/gundembucam
https://www.facebook.com/gundembucam
Buca Akaryakıt Fiyatları
Buca Akaryakıt Fiyatları

0 0 0 1 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.