DOLAR

38,2552$% 0.34

EURO

43,8333% 0.15

ÇEYREK ALTIN

6.682,00%0,64

BİST100

9.317,24%-0,84

BİTCOİN

฿%

RİPPLE

%

İmsak Vakti a 02:00
İzmir AÇIK 21°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Hatalı basım 50 liralık banknotu, 75 bin liraya satışa çıkardı

Hatalı basBuca ilçesinde pastane işletmecisi Batuhan Akcan (36), hatalı basım olan 50 liralık banknotu 75 bin liradan satışa çıkardı. Akcan, “İlk gördüğümde parayı sahte sandım. Ancak daha sonra hatalı basım olduğunu öğrendim” dedi.
Buca’da pastane işleten esnaf Batuhan Akcan, geçen 15 Mart’ta kasadaki paraları sayarken 50 liralık bir banknot dikkatini çekti. Banknotun sağ üst köşesindeki ‘0’ rakamının eksik olduğunu fark eden Akcan, yaptığı araştırmaların ardından paranın hatalı basım olduğunu anladı. Akcan, “Akşam rutin olarak hesap yapıyordum. Hesap yaparken de paraları hep bir yöne bakacak şekilde düzenlerim. Yine bu işlem yaparken 50 liralık bir banknotun üzerindeki ‘0’ rakamının olmadığını fark ettim. Önce sahte para olduğunu düşündüm’ dedi.


‘İYİ TEKLİF GELİRSE SATARIM’


Akcan, “Yaptığım araştırmalarda Merkez Bankası’nın hatalı basımlar yaptığını duydum. Bunun üzerine emin olmak için bankaya gittim ve paranın sahte olmadığını teyit ettim. Yaptığım araştırmada ve gördüğüm haberlerle biraz heyecana kapıldım. Haberlerde bu tarz paralara 50 bin lira ile 75 bin lira değer biçtiklerini gördüm. Koleksiyoncular yanlış basım paralara ilgi gösteriyorlarmış. Parama herhangi bir değer biçmedim ama güzel bir teklifle gelirlerse satmayı düşünüyorum” diye konuştu.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.