42,5354$% 0.07
49,5729€% -0.06
9.394,00%-0,84
11.007,37%0,81
฿%
%
02:00
Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Kanser tedavisi sürecinde durumu ağırlaşan Durbay’ın vefatı Manisa’da ve siyaset dünyasında büyük üzüntü yarattı.
Kolon kanseri tedavisi gören ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle entübe edilen Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Durbay’ın vefat haberi ailesi, sevenleri ve partilileri yasa boğdu.
1988 yılında Manisa’da dünyaya gelen Gülşah Durbay, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 2011 yılında mezun olan Durbay, siyasi yaşamına Cumhuriyet Halk Partisi’nde başladı.
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde CHP’den Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde Belediye Başkanı seçilen Durbay, göreve başladıktan kısa süre sonra kolon kanseriyle mücadele ettiğini kamuoyuna açıklamıştı.
İletişim Başkanı Burhanettin Duran, Gülşah Durbay’ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı. Duran, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:
“Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Gülşah Durbay Hanımefendinin vefatını teessürle öğrendim. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına, Cumhuriyet Halk Partisi camiasına ve tüm Manisa halkına sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda büyük üzüntüsünü dile getirdi. Özel, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“İnsan bazı vedalara hazırlanamıyor.
Herkes biliyordu ama bir biz bilmiyorduk.
Biz bu sonu kabullenemezdik…Çocuk yaşından hep yanı başımızda, elimizde büyüyen bir evladımızdı o.
Bir kardeşi hangi kelimelerle uğurlayabilirsiniz ki?
Yol arkadaşlığı sadece yan yana yürümek değil; aynı korkuyu, aynı yorgunluğu ve aynı umudu paylaşmak, aynı rüyayı görmek.
Ferdi’yle de Gülşah’la da aynı rüyayı gördük biz.
Ya sabır, ya sabır, ya sabır…”
Genç yaşta hayatını kaybeden Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay’ın vefatı, Manisa’da derin bir üzüntüye neden olurken, çok sayıda siyasetçi ve vatandaş taziye mesajları paylaştı.

