42,5354$% 0.07
49,5729€% -0.06
9.394,00%-0,84
11.007,37%0,81
฿%
%
02:00
Buca Belediyesi ile Eşit Yaşam Derneği, toplumsal cinsiyet eşitliği için Yerel Eşitlik Eylem Planı protokolü imzaladı.
Buca Belediyesi, ilçede toplumsal cinsiyet eşitliğini güçlendirmek ve bu anlayışı yerel yönetim politikalarına daha güçlü şekilde entegre etmek amacıyla Eşit Yaşam Derneği ile ortak hizmet protokolü imzaladı. Protokol kapsamında hazırlanacak Yerel Eşitlik Eylem Planı ile Buca’da veri temelli ve sürdürülebilir bir dönüşüm hedefleniyor.
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık’ın katılımıyla belediye binasında gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Başkan Duman, toplumsal cinsiyet eşitliğinin Buca’nın gelecek vizyonunun temel unsurlarından biri olacağını söyledi.
İzmir’in “Kadın Dostu Kentler” arasında yer almasının önemli olduğunu belirten Duman, Buca’da bu unvanı somut çalışmalarla güçlendirmek istediklerini ifade etti. Kadınların yaşamın her alanında eşit şekilde yer alabilmesi için yeni projeler geliştirdiklerini aktaran Duman, kısa süre önce hizmete açılan Gülşah Durbay Kadın Danışma Merkezi’nin bu anlayışın önemli örneklerinden biri olduğunu dile getirdi.
Başkan Duman, kadın danışma merkezlerinin yalnızca bir hizmet binası olmadığını vurgulayarak, bu merkezlerin şiddetle mücadele, psikolojik destek, hukuki danışmanlık ve ekonomik güçlenme gibi alanlarda kadınlara destek sağlayacağını söyledi.
Kadınların kamusal yaşama katılımını kolaylaştıran Pırlanta Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezleri’nin de belediyenin kadın odaklı sosyal hizmetleri arasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Duman, hedeflerinin yalnızca yeni merkezler açmak olmadığını belirtti.
Duman, “Kadın dostu bir kent oluşturmak; çocuklar için güvenli, yaşlılar için huzurlu ve herkes için yaşanabilir bir şehir inşa etmek anlamına geliyor. Kadınların kent yaşamına eşit katılımını sağlamak bizim temel sorumluluğumuzdur” dedi.
İmzalanan protokol doğrultusunda Buca Belediyesi ile Eşit Yaşam Derneği ortaklığında toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri düzenlenecek. Ayrıca Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlanarak ilçede bu alanda uygulanacak çalışmaların yol haritası oluşturulacak.
Proje kapsamında Buca genelinde anket çalışmaları yapılacağı ve elde edilen verilerle yerel hizmetlerin niteliğini artırmayı amaçlayan bir veri tabanı hazırlanacağı bildirildi.
İmza töreninin ardından belediye meclis salonunda birim müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda sunum yapan Eşit Yaşam Derneği Başkanı Seniye Nazik Işık, protokolün uygulama süreci, Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın kapsamı ve belediye birimlerinin süreçte üstleneceği görevler hakkında detaylı bilgi verdi.

