DOLAR

42,5354$% 0.07

EURO

49,5729% -0.06

ÇEYREK ALTIN

9.394,00%-0,84

BİST100

11.007,37%0,81

BİTCOİN

฿%

RİPPLE

%

İmsak Vakti a 02:00
İzmir °
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
X

Buca Kaymakamlığı ‘nın Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi Kapatma Tebliği Sonrası Tepkiler Büyüyor

Buca Kaymakamlığı tarafından tebliğ edildiği belirtilen Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi’nin kademeli olarak kapatılmasına ilişkin karar, öğrenci ve velilerin tepkisine neden oldu. Restorasyon çalışmaları nedeniyle geçici olarak Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’nda eğitim gören öğrenciler ve veliler, okul önünde düzenledikleri basın açıklamasında kararın geri çekilmesini istedi. Protestoya CHP Buca İlçe Başkanı Suat Bulut da katılarak öğrenci ve velilere destek verdi.

“Geçici Taşındık, Kalıcı Kapatmaya Karşıyız”

Veliler adına yapılan açıklamada, Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi’nin 2025 yılı Ekim ayında restorasyon çalışmaları nedeniyle kısa süre içerisinde boşaltılarak Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu’na taşındığı hatırlatıldı.

Bu süreçte öğrencilerin yarım gün eğitim gördüğü, teneffüs sürelerinin kısaldığı ve lise öğrencilerinin ilkokul binasında eğitim almak zorunda kaldığı belirtilen açıklamada, tüm bu sıkıntıların geçici olduğu yönünde kendilerine bilgi verildiği ifade edildi.

Ancak bugün gelinen noktada okulun kademeli olarak kapatılmasına yönelik tebliğin kendilerine ulaştığını belirten veliler, restorasyon sürecinin kalıcı bir mağduriyete dönüştürülmek istendiğini savundu.

Veliler: “Başarılı Bir Okulun Kapatılmasını Kabul Etmiyoruz”

Basın açıklamasında, Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi’nin akademik başarısına dikkat çekildi.

Veliler, okulun İzmir’de ortalama başarı puanıyla öğrenci alan okullar arasında üst sıralarda yer aldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Biz okulumuzdan tadilat nedeniyle ayrıldık. Kapatılmak için değil. Restorasyon tamamlandığında kendi okulumuza dönmek istiyoruz. Çocuklarımızın öğretmenlerinden ve okul kültüründen koparılmasını istemiyoruz.”

Veliler ayrıca, eğitimde temel hedefin başarılı okulları kapatmak değil, tüm okullarda eğitim kalitesini yükseltmek olması gerektiğini vurguladı.

Öğrenciler: “Okulumuzu Geri İstiyoruz”

Öğrenciler adına yapılan açıklamada ise geçici olarak eğitim gördükleri ilkokul binasının lise öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade edildi.

Sabah erken başlayan ders saatleri, öğle arasının bulunmaması ve kısa teneffüs sürelerinin eğitim verimliliğini olumsuz etkilediğini belirten öğrenciler, okuldan ayrılırken restorasyon tamamlandıktan sonra yeniden kendi binalarına döneceklerinin kendilerine söylendiğini dile getirdi.

Öğrenciler açıklamalarında şu çağrıyı yaptı:

“Biz tadilat için ayrıldık, kapatılmak için değil. Kademeli kapatma kararının iptal edilmesini ve okulumuza geri dönmeyi istiyoruz.”

CHP Buca İlçe Başkanı Suat Bulut Protestoya Katıldı

Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına CHP Buca İlçe Başkanı Suat Bulut da katıldı.

Bulut, öğrenci ve velilerle birlikte yapılan ortak açıklamaya destek verirken, eğitim hakkının korunmasının önemine dikkat çekti.

Velilerden Yetkililere Yanıt Bekleyen Sorular

Basın açıklamasında veliler, kamuoyunun da yanıtını merak ettiğini belirttikleri bazı soruları yetkililere yöneltti.

Velilerin açıklamasında şu sorular yer aldı:

  • 96 yıldır eğitim veren ve Buca’nın başarılı okulları arasında gösterilen Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi’nin tuvalet ve lavabo yetersizliği, restorasyon süreci başladıktan sonra mı tespit edildi?
  • Okul binası daha önce de restorasyondan geçti. O dönemde bu eksiklikler neden giderilmedi veya kamuoyuyla paylaşılmadı?
  • Yıllardır binlerce öğrencinin eğitim gördüğü okulda, eğitim-öğretim devam ederken tuvalet ve lavabo yetersizliğine ilişkin resmi bir rapor ya da yaygın bir şikâyet bulunuyor muydu?

Veliler, bu soruların kamuoyu adına açıklığa kavuşturulmasını beklediklerini ifade etti.

“Okulumu Kapatma, Geleceği Karartma”

Basın açıklaması boyunca öğrenciler ve veliler,

  • “Okulumu kapatma, geleceği karartma”
  • “Okulumuzu geri istiyoruz”
  • “Haklıyız, güçlüyüz, kazanacağız”

sloganları attı.

Açıklamanın sonunda veliler, restorasyon tamamlandıktan sonra Mehmet Akif İnan Anadolu Lisesi’nin yeniden kendi binasında eğitim vermesi ve kademeli kapatma kararının iptal edilmesi taleplerini yineledi.

https://www.facebook.com/gundembucam
https://www.facebook.com/gundembucam
Buca Baltazzi Köşkü
Buca Baltazzi Köşkü

0 0 0 1 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.