DOLAR

48,4327$%0,23

EURO

56,2922%-0,15

ÇEYREK ALTIN

11.261,00%-0,98

BİST100

%

BİTCOİN

฿%

TETHER

$%

Akşam Vakti a 19:45
İzmir AÇIK 31°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
X

Kemal Kılıçdaroğlu Buca Cezaevinde bulunan Görkem Duman ve Erhan Kılıç ’la Görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programının ikinci gününde Buca Kırıklar Cezaevi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, görevden uzaklaştırılan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile kısa süre önce Aliağa Şakran Cezaevi’nden Buca’ya nakledilen önceki dönem Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da aralarında bulunduğu tutuklularla görüştü. Cezaevi çıkışında açıklama yapan Kılıçdaroğlu, iddianamelerin gecikmesine tepki göstererek “Kişiler neyle suçlandığını en azından bilmeliler” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir temasları kapsamında Buca Kırıklar Cezaevi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Buca siyasetinin iki önemli ismi öne çıktı. Kılıçdaroğlu, görevden uzaklaştırılan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ile önceki dönem Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile cezaevinde görüştü.

GÖRKEM DUMAN VE ERHAN KILIÇ’I ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu’nun cezaevi ziyaretinde, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve eski Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile yaptığı görüşme dikkat çekti.Kılıçdaroğlu, Duman ve Kılıç’ın yanı sıra önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, eski CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ile de görüştü.

Görüşmelerde tutukluluk süreçleri, dosyalardaki son durum ve iddianamelerin henüz hazırlanmamış olması gündeme geldi.

ERHAN KILIÇ ŞAKRAN’DAN BUCA’YA NAKLEDİLDİ

Önceki dönem Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın kısa süre önce Aliağa Şakran Cezaevi’nden Buca’daki cezaevine nakledildiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ziyareti, Erhan Kılıç’ın naklinin ardından gerçekleştirilen dikkat çekici siyasi temaslardan biri oldu.

KILIÇDAROĞLU: “TUTUKLUYORSANIZ İDDİANAMEYİ BİR AN ÖNCE YAZMALISINIZ”

Cezaevi çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu bulunan isimlerle görüştüğünü belirterek özellikle iddianamelerin gecikmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, bir kişinin tutuklanmasının ardından hakkındaki suçlamaların gecikmeden ortaya konulması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Eğer bir kişiyi tutukluyorsanız, iddianameyi bir an önce yazmanız gerekir. Aradan uzun süre geçmesine karşın iddianamelerin hâlâ yazılmadığını görüyoruz. Bu doğru değil.”

“KİŞİLER NEYLE SUÇLANDIĞINI BİLMELİ”

Bilirkişi raporlarına da değinen Kılıçdaroğlu, bazı raporların tutuklu isimlerin lehine olmasına rağmen iddianamelerin hazırlanmadığını savundu. Kılıçdaroğlu, yargılama sürecinin hızlandırılması çağrısında bulunarak şunları söyledi: “Eğer gerçekten adaleti istiyorsanız, adaleti savunuyorsanız kişiler neyle suçlandığını en azından bilmeliler. İddianame yazılmalı, savunmalar yapılmalı ve adalet de gerçekleşmeli.”

“ADALETİ SAĞLAYACAĞIM DERKEN ADALETSİZLİĞİ BESLERSİNİZ”

Uzun tutukluluk sürelerine ilişkin eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, iddianamelerin gecikmesinin tutukluluğu fiilen uzattığını belirtti. “İddianameler gecikirse, insanlar içeride tutuklu kalırsa adaleti sağlayacağım derken adaletsizliği beslemiş olursunuz. Bu da doğru değil” ifadelerini kullandı.

BUCA SİYASETİNİN İKİ ESKİ VE MEVCUT BAŞKANI AYNI CEZAEVİNDE

Kılıçdaroğlu’nun ziyaretiyle birlikte Görkem Duman ve Erhan Kılıç’ın durumu yeniden Buca gündeminin merkezine oturdu. Biri görevden uzaklaştırılan mevcut belediye başkanı, diğeri ise önceki dönem Buca Belediye Başkanı olan iki ismin aynı cezaevinde bulunması ve CHP liderinin her iki isimle de görüşmesi, ziyaretin Buca açısından en dikkat çekici bölümünü oluşturdu.

Cezaevi çıkışında yapılan açıklamanın ardından gözler şimdi Görkem Duman ve Erhan Kılıç’ın dosyalarında hazırlanacak iddianamelere ve yargı sürecinin bundan sonraki aşamasına çevrildi.

Buca Kaynaklar Kemal Kılıçdaroğlu
Buca Kaynaklar Kemal Kılıçdaroğlu
https://www.facebook.com/gundembucam
https://www.facebook.com/gundembucam
Erhan Kılıç Ercan tatı
Erhan Kılıç Ercan tatı

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.