42,5354$% 0.07
49,5729€% -0.06
9.394,00%-0,84
11.007,37%0,81
฿%
%
02:00
CHP Buca’da istifa eden Çağdaş Kaya, kongreye katılmayacağının sinyalini verirken, İlçe Başkanı Suat Bulut’u tebrik etti.
CHP Buca İlçe Başkanlığı görevinden yönetimiyle birlikte istifa eden Çağdaş Kaya, yaptığı açıklamayla hem parti örgütüne mesaj verdi hem de önümüzdeki kongre sürecine ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. Kaya’nın açıklamaları, kongrede aday olup olmayacağına dair önemli bir işaret olarak değerlendirildi.
Kaya, açıklamasında görevlerin geçici olduğunu, asıl önemli olanın örgüt mücadelesi olduğunu vurgularken, yeni döneme ilişkin net bir adaylık mesajı vermedi. Siyasi kulislerde, Kaya’nın bu sözlerinin yaklaşan kongrede aday olmayacağının sinyali olarak yorumlandığı belirtiliyor.
Parti içinde yeni bir sayfa açıldığına işaret eden açıklama, CHP Buca’da kongre sürecinin daha sakin ve uzlaşı zemininde ilerleyebileceği şeklinde değerlendiriliyor.
Çağdaş Kaya’nın açıklamasında en dikkat çeken bölüm ise CHP Buca İlçe Başkanı olarak atanan Suat Bulut’a yönelik mesajı oldu. Kaya, “Ayrıca İlçe Başkanı olarak atanan Sayın Suat Bulut’u tebrik ediyor, başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.
Bu sözler, parti içinde birlik ve dayanışma vurgusu olarak öne çıktı. Kaya’nın yeni yönetime açık destek vermesi, örgüt içinde yumuşama mesajı olarak yorumlandı.
Görev sürecinde birlikte çalıştığı örgüt üyelerine teşekkür eden Kaya, mücadelenin makamla sınırlı olmadığını belirterek Cumhuriyet değerleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

